Történetünk « Zöldfa Panzió • Szállás Lillafüreden

Magyar English Deutsch

Történetünk

Az „ősi” Zöldfa alapkövét 1905-ben rakták le és jelenlegi átépített, felújított panzió 2005. augusztus 19-től fogadja régi, s új vendégeit.

A Zöldfa régen

Nosztalgikus vendégeink a nagyhírű „Meseautó” című film helyszínét látogatják amikor a Zöldfa panzióba jönnek, ugyanis a lillafüredi Palotaszálló mellett a Zöldfa volt a forgatás másik helyszíne.

Kabosék a ZöldfábanEbben a panzióban laktak 6 héten át a szegény sorsú, de nagyhírű főszereplők: Kabos Gyula, Gózon Gyula, Pertzel Zita és a „jó” barát Jávor Pál. Az étterem Kabos Gyula emlékének szenteli a sült kacsát és kacsacombot. A Meseautó helyszínéül szolgáló „mesevilág” 1948-ig teltházas üzemeléssel fogadta vendégeit, majd '48-ban államosították.

Az államosítás után az étterem tovább üzemelt 1993-ig, a panzióból lakások lettek. Az 1999-2002. évek között a Zöldfa a Topiczer család után újra családi kézbe került, az Anga családhoz. A cél adott volt: a régi patinás hírnév visszaállítása. Lillafüreden belüli jó fekvését igazolja, hogy a filmesek újra felfedezték a Zöldfát, így újra forgatás helyszínéül választották a „Miskolci Bonny és Clyde” című filmhez.


Szállás Lillafüreden: Zöldfa Panzió | Cím: 3517 Miskolc-Felsőhámor, Palota utca 40.
www.zoldfapanzio.hu | www.lillafured-szallas.hu